Delvis i sin allra första säsong klarade Matic

Nemanja MATIC – köpte för £ 40m från Chelsea
Överföringsutvärdering: 4-

Genom att köpa Maticha sommaren 2017 i Manchester United hoppades de att stänga problemet i mitten av fältet. Mourinho behövde en fotbollsspelare som skulle göra en tandem med Paul Pogba, som maximerade fransmannen från defensivt arbete, vilket skulle göra det möjligt för honom att ägna mer uppmärksamhet åt kreativiteten.

Är det värt att ge pengar till Mourinho och om “MJ” har blivit starkare från sina inköp

Delvis i sin allra första säsong klarade Matic de uppgifter som ställdes inför honom, men i några viktiga matcher var det tydligt att serben var långsam i att fatta beslut, vilket oaktligen dödade möjligheten att organisera motattackningsaktioner för justitieministeriet. Det är dock knappast möjligt att betrakta denna transaktion misslyckad. Matic gav lagets tillförlitlighet i mitten av fältet, även om det berövade det av en viss rörlighet. Självklart förstår Mourinho sig själv, vilket är anledningen till ett år efter köp av Matic, bestämde klubben att signera Fred från Shakhtar i samma zon.

Alexis SANCHES – utbytt till Henrikh Mkhitaryan i “Arsenal”
Överföringsutvärdering: 2

Chilenska mittfältare med fanfare flyttade till Old Trafford. De förväntade sig mycket av honom, men i slutändan blev Alexis besviken över att ha skildrat sig till det nuvarande ögonblicket med bara 3 mål i 20 matcher som hölls för de röda djävlarna i Premier League.

Är det värt att ge pengar till Mourinho och om “MJ” har blivit starkare från sina inköp

Det är logiskt att en sådan form ledde till att Sanchez förlorade sin plats i huvudgruppen, och pressade spekulationer om hans konflikt med Mourinho. Med tanke på att Alexis är en av de mest betalda spelarna i laget, redan i vinteröverföringsfönstret är det hög sannolikhet att MJ kommer att försöka bli av med honom i hopp om att lossa lönebladet och signera en mer effektiv rekrytering till denna position. Förresten, den chilenska själv, som enligt rykten redan har kontaktat för överföringen med representanter för PSG, är inte arg att lämna Old Trafford.

Diego DALOT, Lee GRANT, FRED – köpt för 20 miljoner pund, 1,5 miljoner pund och 53 miljoner pund från Porto, Stoke City och Shakhtar