Det högsta förvärvet av Mourinho

Till slut blev Mkhitaryan i strid med Mourinho och ett och ett halvt år senare byttes i Arsenal mot Alexis Sanchez. Vad som är sant, i “Gunners” läger, misslyckas Heinrich också med att bli samma nyckelaktör som han brukade vara i Shakhtar eller Borussia.

Paul POGBA – köpt för 94,5 miljoner pund från Juventus
Överföringsutvärdering: 4-

Det högsta förvärvet av Mourinho i det allra första överföringsfönstret till MJ var övergången till Juventus-ledaren Paul Pogba, som uppdaterade rekordet för erbjudanden i världsfotboll vid den tiden. Med den här affären påminde de “röda djävlarna” först och främst på sig själva på marknaden, vilket gör det klart för andra toppklubbar att de fortfarande har mycket pengar och om det är nödvändigt, är MJ redo att spendera dem.

Är det värt att ge pengar till Mourinho och om “MJ” har blivit starkare från sina inköp

Självklart är Pogba en av de bästa fotbollsspelarna i vår tid, men i Manchester United förväntade de sig mycket mer av honom än de fick. Mourinho misslyckas med att finna ett tillvägagångssätt för den fridfulla fransmannen, varför i pressen råkar då och då skvaller om en annan konflikt mellan tränaren och mittfältaren.

Sätta inte Pogba i Jose har helt enkelt ingen rätt av objektiva skäl. För att Paul verkligen ska börja spela med full styrka måste Mourinho jobba ordentligt med spelaren och framför allt med sin psykiska stabilitet.

Victor LINDELEF – köpt för 31,5 miljoner pund från Benfica
Överföringsutvärdering: 3

Enligt rykten ville Mourinho verkligen skriva in försvar för exakt Lindelöf. I denna svenska Beke såg portugisiska en spelare som kunde klara sig i försvarets centrala axel, men i det här fallet hände ingenting. Redan i hans andra kamp i Premier League gjorde Lindelef ett hemskt misstag genom att slumplöst slänga bollen tillbaka till De Gea, vilket resulterade i en mankunisk motståndare i den matchen. Huddersfield höll det andra målet som blev det vinnande laget för det här laget – 2: 1.