Det stora priset i Belgien F1 dominerade Hamilton, den tredje platsen överraskade Lotus

härskade fri praktiken, kvalifikationer och tryggt dominerar motståndare finns varken i loppet. Lewis Hamilton gav motståndare i Belgiens Grand Prix ingen chans. Och den bästa starten, men de första depåstopp gjorde första hand inte släppa förrän den finish. Han gjorde och 39th karriär seger och tvåa i Belgien efter 2010, då det fortfarande red sin McLaren. Åttionde pallen i sin karriär fortsatte med att fjärde plats historiska tabeller till den avlidne legenden Ayrton Senna.

britten har ökat den totala ledningen i VM, men det är fortfarande sant att hans lagkamrat Nico Rosberg, som efter misslyckade han var tvungen att springa i loppet framöver, han kunde när som helst hämta det.Skillnaden mellan dem är inte stor, bara 28 poäng. Nico Rosberg i Formel 1 Grand Prix i Belgien.

Den tredje platsen hölls av Sebastian Vettel med Ferrari. Den tyska chauffören betalade emellertid den riskabla strategin för ett enda stopp i lådan – rundan före mål, efter 27 rundor med en enda uppsättning, en av hans däck exploderade och skickade honom utanför poängen. Lotus-laget och dess stjärna, Romain Grosjean, kunde förhärligas.

Den synligt glada Lewis Hamilton skenade bokstavligen på podiet. Inte konstigt, han gjorde inte ett enda misstag i loppet. “Vi hade ett bra stöd från publiken här, och våra fans skrek, det är fantastiskt.Bilen gick bra, vårt team och killarna i fabriken har gjort ett fantastiskt jobb “, tackade pallen Hamilton, som tog ytterligare ett steg mot en tredje mästerskapstitel i karriären.

I ett ögonblick av loppet, efter avgång Daniel Ricciardo med en misslyckad Red Bull bil, klagade mästerskapsledaren till radio att han blev för nära sin enda ledare Nico Rosberg. Det borde inte vara en virtuell avmattning för att hålla ryttarna ifrån varandra. “I den virtuella säkerhetsbilen fick Nico mycket nära, vilket gjorde mig lite nervös för att det var väldigt snabbt här.Men jag kunde avvärja sin attack, och till sist kunde jag säga att jag styrde takten. “För Belgiens Grand Prix ändrades reglerna och startade för första gången utan att hjälpa ryttarna med kopplingsuppställningen. Det är en återgång till gamla dagar och kanske löftet om en mer dramatisk start av loppet. Nico Rosberg gjorde en förändring av reglerna, och han lyckades inte starta. Han sjönk till femte plats och nästan hela första halvan av tävlingen kämpade med andra rivaler än Hamilton.

“Jag förstörde bara början. Det gjorde mig arg, men det hände. Sedan gav jag allt, och jag gick hela vägen till kanten. Vi gjorde en hel del rättigheter, men det var lite. Lewis förtjänade att vinna “, säger Kekes världskampens son.Han kommer att bli farfar om några dagar.

“Strax efter loppet hoppar jag på ett flyg och flyger för en fru som väntar på en bebis. Jag ser fram emot det, kanske nästa vecka, “Rosberg avslöja vinstperioden för vinnarna till alla tittare.

De två första tävlingarna har varit de största favoriterna i Belgien. Men den tredje platsen för Lotus var inte tänkt att vara. Och de förväntade sig inte heller i Lotus. Den franska stall, som inte har gjort så långt i år, har lyckats lämna Ferrari, Williams, Red Bull och andra rivaler. Genèves inhemska Romain Grosjean var den första vinnaren av USA: s Grand Prix i Austin 2013.

“Det var en underbar helg för mig,Tyvärr hade vi en straff i början, så jag förstår fortfarande inte hur vi lyckades komma till podiet. Jag tackar laget för att ha förberett en sådan fantastisk bil. Tredje platsen är värt att vinna för mig, säger Romain Grosjean på podiet.

Starta

ryttare hade bara två startcyklar eftersom första gången startproceduren avbröts på grund av en defekt i Force India-bilen. Nico Hülkenberg lyfte sin hand och hans bil drevs in i lådorna. Han slog inte loppet längre. Före starten hade Carlos Sainz från Toro Rosso liknande problem. Den unge mannen gick av på banan, men han slutade inte det stora priset.

När de röda lamporna gick ut, gick Hamilton utan tvekan och Sergio Pérez överraskande.Mexikanska med en bil Force India ännu mer i den första rundan på favoriten vyšlápl, på den raka kom även för honom, men i ett annat hörn gick Hamilton tillbaka in i ledningen, som höll fram till avslut.

Kimi Raikkonen bit början bortskämda och föll. Loppet startade efter en växellådsbrist i kvalificeringen och en efterföljande 15: e straff. I Spa var Ferrari dock inte lika konkurrenskraftig som i andra kretsar, och det kom väldigt långsamt. Brist på hastighet och bekräftade Sebastian Vettel, som efter att inte kvalificera lustiga var tvungen att gå till en riskabel strategi. Hon hade blivit ödesdigert till slutet.

Tja började loppet Daniel Ricciardo Red Bull bilen.Den österrikiska laget ställa bilen samt Monza, det vill säga minst downforce och förarna kunde konkurrera på stegar med bilar utrustade med kraftfulla motorer Mercedes. Australian kämpade för andra plats med Pérez och när han lyckades köra om honom.

Niko Rosberg tillräckligt initial depåstopp att gå vidare till andra. Han stannade på vägen längre än sina konkurrenter och eftersom Mercedes är snabbare på sjetých gummi, hämtas från gropar före Ricciardi och Perez. Med en annan rival Sebastian Vettel klarat fortfarande på rätt spår.

Den tyska förare med Ferrari bytte däck varar hela fältet och eftersom det ögonblick han kom in i ledningen före Hamilton.Hans mål var att stå på den andra i mål, vilket han nästan lyckades.

Vid den tiden började Romain Grosjean påskynda. På spåret passerade han Ricciard och Pérez och flyttade till tredje plats för den suveräna ryttaren Mercedes. Redan i 22: e rundan, halvvägs genom tävlingen, var Ricciardo, som förrått årets högt opålitliga Red Bull. Han stod direkt på mållinjen och förarna fördjupades till några omgångar säkerhetsvård. Lyckligtvis, för Mercedes, bara den virtuella, som bara tillåter förarna att ställa hastigheten i cockpiten, så Hamilton och Rosberg kom inte huvud mot huvudet. De flesta ryttare hade hardcore-blandningen att gå till, fasen av säkerhetsbilen, men andra väntade.Detta var sant i slutet mäster snabbaste ryttare av Mercedes, som på nya gummin inte konkurrens eller för Daniil Kvyat att bilen Red Bull i slut varv omkörning en motståndare efter den andra och klar jublade på femte plats.

Sebastian Vettel tog tredje plats med en stor förlust. Det var en något snabbare Grosjean bakom ryggen, men han verkade hålla fast vid den tredje positionen. Men han hade de äldsta däcken i hela fältet och han betalade inte för det. Lap innan hans mål vid utgången av den sista hörnet, det vill säga strax efter körde förbi depån brast bakdäck. Cirkling med defekt ett varv betyder i Spa sju kilometer på fälgen och det kunde inte räcka för poäng.Den tredje världsmästaren återvände inte längre till banan.

Till sist blev han igen angripen av unga Verstappen på sjunde Kimi Räikkönen. Holländarna gick rakt framför Fina, men han var tvungen att betala för nästa böja, och Fin återvände bekvämt framför sig. Men den sjunde ringen är inget att vara nöjd med.

Formel 1-VM fortsätter om två veckor med Italiens Grand Prix i Monza.