Vi borde möta misslyckande med anständighet, inte trots. Southgate visade oss hur

Denna vecka avslöjade Best att han vid ett tillfälle hade övervägt självmord. Han var bara 25 när det som skulle vara hans stora Hollywood-paus blev surt, och som han uttryckte det i en tidigare intervju, “Att misslyckas och att vara svart är väldigt skrämmande, för vi får inte många chanser, vet du? Jag fick ingen ny chans efter Jar Jar. Ingen sa: “Du vet, det fungerade inte. Men jag tror på dig och du är en bra skådespelare. ”” Att lära sig att inte bli förlamad av 1xbet misstag är en avgörande livsförmåga. Så är konsten att svara på någon annans

Men på något sätt skapade Bäst sin egen andra chans. Liksom England-manageren, Gareth Southgate, som i att lyfta landets straffskyttbannelse den här veckan också exorcised ett spöke från sitt eget förflutna som spelare, lyckades Best ta misslyckande och använda den som en grund för framgång.Han gick tillbaka till filmskolan, lärde sig att regissera, skapade och producerade sin egen TV-serie och vann priser för voiceovers. Den här veckan släppte han ett fotografi av sig själv och sin unga son på bron från vilken han för alla år sedan så 1xbet småningom bestämde sig för att inte slänga sig själv, för att signalera att hänga där inne hade varit mer än värt det.

Idén att “misslyckas framåt”, eller studsa tillbaka från till synes oåterkallelig katastrof till oväntad framgång, är oerhört förförisk av uppenbara skäl. Alla misslyckas minst en gång i sina liv, och vem vill inte höra att det inte är slutet på världen? Därför den svampande självhjälpsindustrin som ägnas åt konsten att misslyckas bättre, från böcker till TED-samtal till podcast som The Other F Word, med framgångsrika människor som diskuterar hur tidigare bakslag har format dem.Till och med skolor organiserar nu sessioner för perfektionistelever för att övervinna en rädsla för misslyckande som kan hindra dem att ta nödvändiga professionella risker. Men även om att lära 1xbet live betting sig att inte bli förlamad av tidigare misstag är en avgörande livsförmåga, så är konsten att reagera generöst på någon annans. Facebook Twitter Pinterest ‘År 1999 rasade Star Wars-fans mot Jar Jar Binks. Det som inte var uppenbart vid den tiden var påverkan av detta otroligt offentliga misslyckande på Ahmed Best, skådespelaren som levererade Jar Jar’s röst. ‘Fotografi: Alamy Stock Photo

Bilden av Southgate tröstande Mateus Uribe, Den colombianska spelaren som träffade tvärbalken blir snabbt nästan lika ikonisk som skottet från Southgate firar Englands seger. Han av alla människor vet hur det är att ha misslyckats med att skriva så förnedrande stort.I dessa dagar finns det rädslan inte bara för påverkan på en karriär utan också för det som oundvikligen kommer nästa: den heta lavan av fördömande av sociala medier, dödshoten, hatets förvirrande intensitet och hur det sjunker sina krokar i allt som kan göra en spelare sårbar.

Redan i denna turnering har den svenska mittfältaren Jimmy Durmaz, som föddes i Sverige för turkiska emigréföräldrar av assyrisk härkomst, beskrivit att han kallas en “självmordsbombare” och en “blodig arabisk ”Samt att ha fått hot mot sina barn efter att ha gett bort en frispark som ledde till Tysklands vinnande mål. Som han sade själv förväntar sig spelare på denna nivå helt och hållet kritik för fel på planen – men det är något annat.I ett så vinkande klimat finns det äkta rädsla för unga spelares välbefinnande trots deras bästa ansträngningar.

Och Southgate gjorde sitt bästa för att visa hur sådana misslyckanden bör hälsas: inte med kokande trots , men vanligt anständighet. Han kanske inte kommer över som din genomsnittliga bombastiska chef, men det finns något med hans vänliga och ganska självutsläppande sätt som även människor som inte brydde sig mindre om fotboll instinktivt har svarat efter en sommar av onda politiska krossningar. Segern är söt, men segern med nåd ännu sötare.

För inte alla misslyckanden har ett lyckligt slut.De vi hör ofta om – avvisningsbrev som JK Rowling fick innan Harry Potter äntligen hittade sin förläggare; den vän som aldrig skulle ha träffat kärleken i deras liv om deras första make inte så brutalt dumpade dem – är strikt talade inte sanna misslyckanden alls, men inlösenhistorier. De handlar om att övervinna misslyckanden, inte lära sig att leva med det. Världscupen är dock mogen med möjligheter till misslyckande av en mycket mer rå och kataklysmisk typ: den missade räddningen, det felaktiga skottet, det misstag som en ung spelare oroar sig för att de aldrig får glömma. Vem som helst kan förlåta denna typ av offentligt misslyckande år senare, när det har blivit framgångsrikt på senare dagar.Men reaktionen då är också viktig. Vad man ska göra när allt går fel – tips för att hantera misslyckande Läs mer

Vi pratar inte här om felaktigheter eller försumlighet, misslyckanden som förstör liv. Det här är misslyckanden som skadar individen som misslyckades mycket mer än de skadar någon annan, men ändå sprängs de allt större ut av allt. Om du inte gillade en Star Wars-karaktär – ja, i det stora tingen av saker, så vad? Inget liv borde hänga i balansen som ett resultat.

Inte heller det faktum att fotbollsspelare är löjligt överbetalda berättigar fansen att förflytta en annan människa till en nedbrytning från komforten i sina fåtöljer. Det är en helt ädla sak att behärska konsten att resiliens och lära barn att inte frukta misslyckande.Men lära dem också att stödja andra genom det som Southgate gjorde, och det kan vara ganska mindre rädsla i första hand.