Roger Federer: Serena Williams kan mycket väl vara den bästa övergripande tennisspelaren någonsin

”[Williams karriär] har varit fascinerande att titta på. Hon hade en helt annan uppväxt – jag kom upp genom Schweiz med federationen, hon gjorde det med sin pappa och hennes syster, säger Federer i intervjun. ”Det är en fantastisk historia för sig själv – och sedan blev hon en av de största, om inte den största tennisspelarna genom tiderna.”

Federer uppmanas sedan att klargöra om han menar att Williams är den bästa kvinnliga spelaren genom tiderna eller det bästa totalt sett. ”Sammantaget,” säger han. Serena Williams borde sätas på Wimbledon till det bästa för spelet. Läs mer

Federer, vars 20 grand slam-singeltitlar är mest av alla manliga spelare, lägger till det långt ifrån kontroversiella punkt som hans Bet 365 prestationer rankas med storheter. Jag är förmodligen där uppe med någon, på något sätt.Kanske finns det en grupp, en bäst av fem – och om du är i den gruppen, borde du vara glad och glad. Tennis är en funky sport när det gäller det. ” början av 2017. Han säger att han inte har fastställt ett datum för pensionering och säger att han fortfarande tycker om att spela. “Jag har länge gett upp att det måste sluta i en saga,” säger han. ”Jag behöver inte rankas [No1] eller behöva det efter en stor titel. Om det händer så är det fantastiskt. Men du Bet 365 kan inte kontrollera allt. Du måste lägga dig själv där ute, vara sårbar.Jag spelar för att jag älskar tennis, inte för att det måste ta slut [perfekt]. ”

Federer har fyra barn och medger att han slet en menisk 2016 medan han förberedde ett bad för sina döttrar:” Det är absolut rolig. Federer säger att han inte har något bråttom för dem att följa sin karriärväg. “Ja, de spelar lite,” säger han. ”Det är ett av Bet 365 mina minikrav med Mirka. Misför mig inte, jag vill inte att de ska vara professionella spelare, men jag skulle vilja att de ska spela på fritiden. senare i sommar.