Även Manchester United slutade tro på sin Ravel Morrison

Värsta överföring:

Även Manchester United slutade tro på sin Ravel Morrison och sålde den till West Ham. Sam Allardyce var stolt över sig själv: “Fantastisk fotbollsspelare. Awesome talang. Första klassen. Han måste lämna Manchester och börja om igen. ”

Men flytten förändrade inte någonting.

Strangest överföring:

Arsenal förvärvade Thomas Eisfeld från Borussia Dortmund för 440.000 pund, men mittfältaren spelade aldrig för klubben.

2013

Mario Balotelli (“Manchester City” i “Milano”). Vid den tiden trodde ingen i Super Mario i staden, och hans 19 miljoner återvändande till Italien var bara logisk. För britterna.

Bästa överföringen:

“Stoke” signerar alltid sina målvakter på sista dagen i överföringsfönstret. Och än en gång framgång: Jack Butland, köpt för 3,5 miljoner pund, lockar nu uppmärksamheten hos landets ledande klubbar.

Det bör noteras, och inköp av John Stones “Everton” för 3 miljoner.

Värsta överföring:

Queens Park Rangers tecknade Christopher Sambu för £ 12,5 miljoner och erbjöd honom fyra och ett halvt år enligt kontrakt. Kongolesisk lön var 100 000 per vecka, vilket indikerade Harry Redknapps förtroende i sin undertecknande.

Tre månader senare argumenterade försvararen redan med Rangers fans och rådde dem att “växa upp och sluta baka om sin lön”. Till “lycka” för “hoops”, efter avgången från ubåten “Anji” var redo att köpa ut sin tidigare spelare och returnera alla pengar.

Danny Graham, som överförde från Swansea till Sunderland för 5 miljoner, blev också bara besviken.

Strangest överföring:

Kevin Mbabu flyttade till Newcastle från Servette, och alla verkade glada. Men försvararen visade sig inte – fem outs på fältet i mer än tre år, och han återvände till Schweiz.

2014

Kurt Zuma (“Saint-Etienne” på Chelsea) lovade att vara en viktig del av London-laget, men misslyckades. Franskmannen köpte för 12 miljoner tillbaka snabbt till League One på lån.

Bästa överföringen:

Det var inte en särskilt intressant sista dag. “Crystal Palace” med en ny tränare Tony Pyulis var rädd att flyga in i mästerskapet och gick och handlade. Vinster Scott Dunn, Wayne Hennessy, Joe Ledley och Jason Panchon räddade “örnarna”, som var fast förankrade i Premier League.