Det är viktigt att Barthez flyttade till Manchester United

Det är viktigt att Barthez flyttade till Manchester United vid 29 års ålder – kanske den optimala åldern för målvakten, när “knölarna” redan är fulla, och tidigare misstag borde uteslutande fungera till förmån. Dessutom hade Fabien erfarenheten av att delta i de viktigaste slagsmålen, som, som det verkade, ha en stark mentalitet och kunna matcha graden av spänning som ingår i de flesta matcher i “Red Devils”.

Med andra ord, vid den tiden verkade Barthez nästan det bästa av alla tillgängliga och möjliga (du måste förstå att villkoren Oliver Kahn “Bayern” inte skulle ha släppt Manchester United för någon transport) av kandidater på marknaden, och därför såg Mancunians kostnader ut ganska rimligt.

Och Barthezs första säsong i Manchester United visade att fransmannen verkligen kan mycket. Fabien spelade 30 matcher i Premier League, med bara 17 mål i dem och lämnade sitt mål ”torrt” i 15 matcher! Utmärkta siffror som hjälpte Mankunians att försvara titeln Englands mästare efter att ha vunnit tredje guldet i rad för klubben.

United-fans förälskade sig i Barthez för hans sätt att spela och den övergripande, så att säga, extravagans. Men även då, under sin första säsong i lägret “Röda djävlarna”, kom anteckningar fram i franskmannens spel, vilket orsakade viss oro. Till exempel i den fjärde omgången av FA-cupen mot West Ham, när Barthez för självförsäkrat började signalera till domarlaget om den påstådda offsideen hos Paolo Di Canio. Medan United målvakt höll sin upphöjda hand, skickade den italienska anfallaren av Hammers, utan att avbryta spelet, bollen i nätet. Det målet blev det enda och segrande målet för West Ham, vilket inte tillät de röda djävulen att tävla om trofén …

Trots sin position på fältet kännetecknades Barthez av det faktum att han hade otroligt förtroende för fältspelarens förmågor. Vid varje verklig möjlighet tröttnade inte Fabien på att visa sina färdigheter i att hantera bollen, försökte överraska publiken och motståndarna med driblings- eller lurande rörelser, med hjälp av vilken han till viss del lämnade motståndarna i kylan.