En begåvad brasiliansk framåt förvärvades av “medborgarna”

I Manchester Citys läger har Jesus redan tillbringat två och en halv säsong och utmärkt sig med totalt 27 mål i 68 matcher, även om säsongen 2018/19 huvudsakligen bytte ut, utan att ha status som en basisspelare.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 63 miljoner pund.

20 år – Rahim Sterling (köpt för 44 miljoner pund (inklusive bonusar – 49 miljoner) 2015 från Liverpool)

“Citizens” förhandlade Sterling från “Liverpool” när den unga talangen var 20 år gammal. Jag var tvungen att betala mycket för detta, annars skulle de röda knappast ha tillåtit Rahim att lämna Anfield. De två första säsongerna på Stirling gick som sagt till uppbyggnaden, men under de två sista är han en av de framstående figurerna i Guardiola-laget. I Premier League 2018/19 har Stirling 17 mål, och i den senaste Champions League-dragningen – ytterligare 5.

21 år gammal – Jo (köpte för 19 miljoner pund 2008 från CSKA Moskva)

Från liten till stor: de dyraste Manchester City-överföringarna efter ålder

En begåvad brasiliansk framåt förvärvades av “medborgarna” strax före början av “Sheikh Mansour-eran”. Jo kunde emellertid inte bevisa sig ordentligt varken i “stadsbefolkningens läger”, eller sedan i “Everton” och “Galatasaray”, där “Manchester City” hyrde framåt. Jo “återupplivades” bara i sitt hemland, i Atletico Mineiro och sedan i cortinier. Förra sommaren sålde Corinthians en anfallare till den japanska Nagoya Grampus för 10 miljoner pund.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 3,6 miljoner pund.

22 år – John Stones (köpt för 47,5 miljoner pund (inklusive bonusar – 50 miljoner) 2016 från Everton)

The Stones flyttade till Manchester City vid 22 års ålder efter att ha kunnat ge sig ett namn på Everton. Enligt rykten insisterade Josep Guardiola personligen på att underteckna John, som såg i Stones vilken typ av försvarare som är nödvändig för att genomföra sina taktiska idéer och konstruktioner. Sedan dess har stenarna varit en viktig figur i “stadsfolkens läger”.

Transfermarkt uppskattar nu spelaren till 54 miljoner pund.