Fabienne Barthez: galen fransman svänger på Manchester United

Någon föraktade honom för sin fumhet, någon höjde honom till himlen för standhärdighet och karaktär, men det var praktiskt taget ingen likgiltig för honom.

Fabienne Barthez: galen fransman svänger på Manchester United Att byta ut en fotbollsspelare i världsklass och en av lagledarna är alltid svårt, men den legendariska tidigare Manchester United-manager Alex Ferguson har upprepade gånger mött liknande utmaningar i sin karriär. Ett av de viktigaste problemen som föll på skottens huvud i slutet av säsongen 1998/99, vilket var absolut triumferande för ”Red Devils”, var behovet att välja en kvalitetsersättning för den danska målvakten Peter Schmeichel, som beslutade att leta efter nya utmaningar utanför Old Trafford.

Ursprungligen valde Ferguson att lita på australierna Mark Bosnich, speciellt signerad vid ett sådant tillfälle från Aston Villa. Karriären för denna portvakt i Manchester är emellertid värd ett separat material, vilket säkert inte kommer att ge många positiva känslor bland de lojala fansen av United. Av den anledningen stannade inte Bosnich på Old Trafford och eskorterades snart till Chelsea … Och i stället för huvudmästaren undertecknade Mankunians 1998 World Champion 1998 och 2000 European Champion i det franska laget Fabien Barthez.

Fabienne Barthez: Franskmannens galna gunga på Manchester United

För den berömda skalliga målvakten i Monaco var briterna tvungna att ge 7,8 miljoner pund, som var rekordbrytande vid den tiden, för en fotbollsspelare av denna roll på den brittiska marknaden. I “Manchester United” rörde Barthez, som inte hade utmärkta antropometriska data (Fabiens höjd bara 180 centimeter), med stor fanfare – då motsvarade hans regalia, till skillnad från föregångaren till Bosnich, storleken på hans nya klubb, och därför tvivlade få på fransmanskapens förmåga lösa lagets målvaktsproblem.