Framgången som Bundestim uppnådde igen

Ilkai Gundogan behandlar kors och tittar på det tyska landslaget på TV och anlände nyligen till Moskva. Journalister kunde naturligtvis inte motstå frågor om det tyska träningssystemet, och han upprepade ännu en gång: ”Vi har inte och har aldrig haft spelare på Messi- eller Ronaldo-nivå, men det finns många kvalificerade spelare som kan spela på laget. Och var och en av dem har en stor uppsättning färdigheter. Det här är vår hemlighet för framgång. ”

Varför finns det så många talanger i Tyskland? Foto: RFU, Bild

Framgången som Bundestim uppnådde igen, även om den gick till Confederations Cup, som på en presesongturné: att springa i unga spelare, prova nya scheman och identifiera svagheter. Och i slutändan antände hon igen och öppnade upp nya talanger i ”ungdom” -gruppen: Timo Werner fick inte honom att oroa sig för framåtpositionen, försvararen Niklas Süle förmodligen imponerade sin nya klubb Bayern med ett tillförlitligt försvarsspel, och Leon Goretska gjorde sig själv som huvudstjärna genom att ansluta till attacken turnering. Joachim Löv testade igen det nya schemat och genomförde dess chips: en oväntad anslutning av “box-to-box” in i rutan, en skarp överföring av bollen från flank till flank, växling till 4-3-3 under matchen och fokus på kanterna.

Det verkar som att den tyska monteringslinjen för fotbollsspelare är outtömlig och Lev kommer aldrig att inleda en “kreativ kris”. Tränaren har alltid idéer och plan B, och varje spelare har en “stor uppsättning färdigheter”, säger Gundogan. Det bästa exemplet är efterträdaren till Philip Lama Joshua Kimmich, som visade mångsidighet och monströst tydlig orientering, efter att ha testat sig själv för turneringen i tre positioner och var överallt lagets motor.

Efter att ha tagit upp cupen eller gått i pension med våra huvuden högt glömmer vi redan att vi före turneringen blev upprörd av nedflyttningen på grund av en skada på en av nyckelspelarna. Glöm inte förutom att Mario Goetze, som tog en Marco Royce T-shirt vid prisutdelningen. Och när en spelares förlust en gång kostade tyskarna allting.