Kan han återvända till Barcelona?

Men i Ajax blev Kameruneren snabbt inte bara huvudmålet, utan också en av de bästa i världen i sin position. Med laget tog han “dubbla” och nådde semifinalen i Champions League. Det är inte förvånande att han 2018 blev fotbollsspelare i Kamerun samt Afrikas bästa målvakt. Under 178 matcher i ”Ajax” höll Onan 74 gånger sitt mål intakt.

Nu pratar de ofta om det eventuella tillbakadragandet av Onana från Ajax. ”Chelsea, PSG och många andra klubbar skulle inte vägra en sådan artist. Kan han återvända till Barcelona?

”Jag är fortfarande i kontakt med ledningen och tränarna i Barcelona. Det här är fortfarande mitt hem. Om möjligheten uppstår att återvända kommer jag att göra det. Men för tillfället är jag målvakten för Ajax.

5. Keita Balde (“Monaco”)

Fem oväntade elever i Barcelona

Keita Balde dök upp i La Masia när han var nio år gammal. Här fortsatte han framgångsrikt tills han 2011 kallades av Lazio. Tyvärr kunde han inte direkt spela för en ny klubb – han behövde ett EU-pass.

Detta hindrade emellertid inte honom från att utvecklas. I Rom förvandlades senegaleserna till en fotbollsspelare på toppnivå, gjorde 31 mål och gjorde 22 assist under de första fem åren. Sedan kallades han av Monaco, som letade efter ett alternativ till Kilian Mbappe. Det har ännu inte varit möjligt att ersätta fransmannen helt, men det finns fortfarande tid: Balde är 25 år, han växer fortfarande. Hittills, i 60 matcher, har han gjort 16 mål och gjort 15 assist.

Enligt spelaren själv har han fortfarande en varm inställning till Barcelona och hoppas att återvända till Spanien.

“Vänta och se. Jag skulle vilja spela i Spanien på professionell nivå. På något sätt skulle jag vilja återvända. Vilket lag? Jag minns varmt La Masia, där jag började spela vid nio års ålder. Jag är skyldig allt till La Masia och Barça.