Nu hade den 34-årige mittfältaren en mycket rik karriär

Fotboll och dess popularitet i Europa har länge varit en chans för fattiga afrikanska pojkar att drastiskt förändra sina liv. Många av dem, som är födda i fattigdom och ohälsovillkor, är nu miljonärer respekterade både i hemlandet och därutöver.

Det är viktigt att du inte behöver en stor inledande investering för att spela fotboll. Faktum är att mer eller mindre anständiga skor är tillräckligt, men något ser ut som en boll. Resten är en fråga om fantasi och kreativitet. Inte alla afrikanska spelare som tjänade allvarliga pengar på fotboll gick igenom alla de beskrivna stadierna, men var och en av dem naturligtvis lämnade sitt märke på landets sporthistoria.

Omkring tio spelare, vars totala tillstånd uppskattas i början av 2019 är det högsta och låt oss prata. Vi betonar att vi inte pratar om hur mycket pengar som förvärvas, men om det förvärvade staten som, som de säger i Odessa, fortfarande är två stora eller fyra små skillnader.

10. Sally MUNTARI – 5 miljoner dollar

10 rikaste fotbollsspelare i afrikansk historia

Nu hade den 34-årige mittfältaren en mycket rik karriär. Hans första professionella klubb var italienska Udinese, där Muntari lyckades ge ett gott redogörelse för sig själv. På grund av detta under sommaren 2007 lagde Portsmouth ut 10,5 miljoner euro för Ghana. Detta är dock inte den största ersättningen i Sallys karriär. Ett år senare, 2008 återvände Inter Muntari till Italien och betalade 14 miljoner euro till Portsmouth.

Förutom Udinese, Portsmouth och Inter lyckades Muntari spela för Sunderland, Milano, Al-Ittihad, Pescara och Deportivo. Sedan sommaren i fjol har han varit utan en klubb, men han har ännu inte fattat beslut om att avsluta sin karriär.

Enligt analytiker, under sin karriär, gjorde Muntari en förmögenhet på 5 miljoner dollar.