Under pausen gav CSKA-mentorn en psykologisk skakning till teamet

Och armélaget, härdat av den tröttsamma Euro-maraton, skapade sig bara för seger: ”Om vi ​​redan kom till UEFA Cup-finalen, skulle det vara löjligt att tro att vi kom hit för att vila. Vår uppgift är att vinna denna trofé och vi ställde in den 15 januari, långt före säsongens början, ”sa Gazzaev på en presskonferens.

Den första halvan började under ”Lions” -diktat. På hemmalagets rättigheter tog avdelningarna i Jose Peseiro initiativet i sina egna händer. De attackerade oftare än CSKA slog i mål. Det första angreppet gav Sporting utdelningar i den 29: e minuten: Rogerio, efter att ha drivit bollen in i den nionde, öppnade Akinfeevs grind. Under tiden lämnades Ricardo, vaktmästaren för portugisernas portar, utan arbete hela första halvan av mötet: armén brydde sig inte om att slå ett enda skott på målet.

Under pausen gav CSKA-mentorn en psykologisk skakning till teamet. När han aktivt gestikulerade förklarade han hur man ändrar spelet för att skriva om det misslyckade scenariot i matchen. Det är inte känt vad som påverkade de efterföljande händelserna – emotionell pumpning eller om det var Sporting som hade för mycket förtroende för sig själv – men under andra hälften förändrade CSKA spelets gång helt. Vid den 56: e minuten tvingade Alexei Berezutsky de portugisiska fansen att vara deprimerade. Efter bara 10 minuter skjuter den unga Yuri Zhirkov, ansikte mot ansikte med Ricardo, lugnt målvakten. Och i slutet av mötet tappar Wagner Love den sista spiken i den lackerade kistan av Sporting – vår UEFA Cup!

Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

I garderoben i mästerskapet överträffade euforin från segern hela armélaget. Spelarna skrek, glädde sig som små barn, och Giner och Gazzaev hällde öl. Det fanns bara ett dyster ansikte i henne: ”En mängd människor kom in för att gratulera oss. Jag kom helt ihåg att bland gästerna var Grigory Surkis – president för Ukrainska fotbollsförbundet och en gång – Dynamo Kiev. Jag kom väl ihåg hans ansikte: alla leende, och han var återhållsam och till och med som om han var olycklig. Han skakade lugnt hand med alla och lämnade. Förmodligen på grund av att hans Dynamo var några gånger ett steg bort från Champions League-finalen, och här vann vi europacupen från den första attacken, ”delade Sergey Ignashevich sina minnen.