Vid ett besök i “Arsenal”

Vid ett besök i “Arsenal” spelade Lukaku i attacken med Marcial och Lingard. Det var dessa tre som höll kombinationen, vilket slutade med Uniteds andra mål. Lukaku bröt igen genom flanken och lekte i kontakt med sina partners, och i slutändan kvävde han nästan med trötthet. Efter avlägsnandet av Pogba, var han tvungen att leta efter varianter ensamma på hälften av London, medan partnerna gömde sig under De Geas handskar.

Sämre Lukaku spelade mot “City”, “Chelsea” och “Tottenham” bort, men hans roll spelades av den valda taktiken. Mourinho tycktes fortsätta kritikerna och i ingen av dessa matcher anslöt sig inte till en uppenbart defensiv modell. “United” förutsägbart misslyckats med att passera rivaler, och måste välja bollen läget har genererat kaos: fyra “MJ” attacker och Pogba i kärnområdet av spelarna helt enkelt inte får plocka upp bollen och enkelt överföra den till någon annans mål.

Uppfattningen av spelet i derbyen påverkades av det faktum att belgiska deltog i båda målen i staden och spelade dåligt i försvar med normerna. Självklart är detta en skott av Förenta målvakten, men uppenbarligen finns det ingen anledning att sätta ett kors på killen.

Trots alla sina 12 mål i mästerskapet Lukaku gjorde de lag som ligger under “United” klass, han personligen fört 3 segrar i en spar Moura: mål mot “Southampton”, “Bournemouth” och “West Brom” ledde till en minimal seger.

I ett annat tufft spel på vägen – mot Burnley – blev Lukaku den enda United-spelaren som var trött på att kneda lera och bestämde sig för en icke-standardiserad åtgärd. Han brottade i mitten av fältet, rörde sig till höger, tog bollen under sitt vänstra ben och skar ut överföringen till Marcial. Det är osannolikt att någon anfallare kan göra detta.