Hur Peking läste himlen före idrottsfesten

“Men jag lyssnade inte”, sade hon 36letá American. “Aska föll på huvudet och jag sprang. Mina lungor är nu definitivt klar. ”

Brit Jessica Ennis, som på söndag triumf avslutade en tvådagars pilgrimsfärd sedmibojařek och hennes landsman Mo Farah på lördag guld i loppet på 10.000 meter, fick i år från företrädaren doktorer häst doser av antioxidanter, för att skapa en tänkt sköld så fruktade Peking

klimat. boet höljd i dis

Tjeckiska Lucie steeplerka Sekanová berättade hur smog filt som täcker hennes förra veckan utbildning stadion. “Så den främsta var knappast synlig,” sa hon.Medan både sport i Olympic Park är uppdelade från varandra med knappt en halv kilometer.

“Vid ankomsten, det var bra, men de kommande två dagarna här smog satt” beskrev 26-åriga idrottare och som vytrvalkyně fruktade som en blandning av rök och dimma påverka dess framtida resultat. “Det är en så tung luft, kan du inte andas in det på alla sina lungor.”

Den brittiska tidningen Daily Mail räknar med att sluka hela dagen, Pekings luft har samma effekt som om du rökte 40 cigaretter. Kanske också för att i oktober förra året i City Marathon lyfter tusentals människor med andningsmasker.

World organ innan VM fyllda internet rapporter om att kinesiska metropol flesta dagar dolda milky dis och som kommer att vara bakgrund av alla raser utanför Fågelboet .Men i Peking som de borde byta till smog. Som om nu när staden efter nio tävlingsdagar tittar på hela atletiska världen, för att visa att det bara är fördomar och att atmosfären i 21milionové megalopolis är faktiskt helt rätt.

“förvånad”, sa stolp Vaulter Jan Kudlička . “Det är ganska uppenbart att jag inte hade förväntat mig. . Jag trodde det var bara vyhecovali under OS, som minskar trafiken och rena luften, men nu är det en total uthärdlig ”

vägra ras

Kineserna har infört särskilda åtgärder för att säkerställa att åtminstone de nio dagar av mästerskapet att säkerställa blå himmel och syretillförsel. Deras handlingar påminna dessa år sedan, sju, trots kritik inte motstå ens då.Loppet legend Haile Gebrselassie och astmatiker under 2008 krävde att under sådana förhållanden den olympiska framgång inte kommer att slåss. . “Luftföroreningar i Kina är ett hot mot min hälsa”, kritiserade den etiopiska

De vrak har gått av vägen

Som för några dagar sedan i staden kan bara fordon med jämna nummer på registreringsskyltar i motsatt udda tur.Och behandlingen av himlen över Peking verkar fungera. “Vi gör det inte bara för de olympiska spelen, men också för vårt folk”, säger Shen Xue ambassadör vinter-OS i Peking 2022.

kanske liknande ämne inte tas upp i sju års tid, guld åkare från Vancouver lovade: “Oavsett vad vår organisation, luften i Peking kommer att bli renad!”