Kändisbojkott och halvtids huvudvärk: är Super Bowl redan i kris?

Super Bowl är traditionellt den största natten för sport, underhållning och reklam i USA, men i kölvattnet av intensiv politisering av NFL formar Super Bowl LIII upp för att vara en hård kamp, ​​inte bara för sportdrivande, men i de förbittrade kulturkrigen.

Evenemanget är fortfarande tre månader bort, men arrangörerna har problem med att säkra stora namnföreställare, annonsörer är osäkra om de inte kan luta sig in i politiken som nu omger NFL eller förhindra händelsen helt och hållet, och politiker griper vid tillfället för partisanskamp.

“Super Bowl är verkligen den sista vattenkylarehändelsen vi har”, säger Mark Wenneker, chefskonstnär US of MullenLowe, företaget bakom minnesvärd E-Trade-plats under förra årets Super Bowl.

“Det finns inte många stunder som vi har så mycket mer.Oscarerna är nära men det är inte detsamma. ”

Att bestämma hur man påminner om den delade erfarenheten kommer att vara en utmaning för att annonsera företag som Wenneker’s. Vissa kan undvika den potentiella politiska landmynen att anpassa sina varumärken till NFL alltför nära.

Den senaste salvo anlände förra veckan när Amy Schumer meddelade att hon skulle vägra att visas i en Super Bowl-annons i protest mot ligan behandling av den kontroversiella tidigare quarterback Colin Kaepernick. Den enstaka stjärnspelaren, som för närvarande stämmer i ligan för samverkan, förnekar honom en plats på ett lag, har inte spelat i ett spel sedan slutet av 2016-säsongen, i början av vilket han började protestera mot raselliskhet i America.View detta inlägg på Instagram Friday thought. Jag undrar varför fler vita spelare inte knälar.När du väl vittnar om den riktigt djupa ojämlikheten och oändliga rasismens människor i färglandskapet i vårt land, för att inte tala om polisbrutalitet och mord. Varför inte knä bredvid dina bröder? Annars hur är det inte med dig? Jag tycker att det skulle vara häftigt om @ maroon5 backade av superskål som @badgalriri Did. Jag personligen sa till mina representanter att jag inte skulle göra en Super Bowl-reklam i år. Jag vet att det måste låta som ett privilegium rövoffer men det är allt jag har. Att slå nfl med annonsörerna är det enda sättet att verkligen skada dem. Jag vet att motsatta nfl är som att motsätta sig nra. Mycket tufft, men vill du inte vara stolt över hur du lever? Stå upp för dina bröder och systrar av färg. Och det hetaste som en kille kan göra är att komma ner på ett knä. Att inte föreslå men att avvisa behandlingen av hans lagkamrater av detta land.Någon som säger att hon är respektlös mot vår militär, läs upp på det faktum att många veteraner är stolta över vad @ kaepernick7 gör och stöder honom fullt ut. Vad är dina tankar? Ett inlägg som delas av @ amyschumer den 19 okt 2018 kl 08:11 PDT

“Jag undrar varför fler vita spelare inte knälar”, skrev Schumer på Instagram. “När du väl bevittnar den verkligt djupa ojämlikheten och oändliga rasismens människor i färglandskapet i vårt land, för att inte tala om polisbrutalitet och mord. Varför inte knä bredvid dina bröder?Annars hur är det inte med dig? “Schumer, som dök upp i en 2016 Bud Light Super Bowl-reklam, sa att hon hoppades att andra skulle följa Rihanna-exemplet, som enligt uppgift saknade en inbjudan att utföra på halva tiden. tidsshow. Los Angeles poprockband Maroon 5 har enligt uppgift varit slated för att fylla platsen, även om ligan ännu inte har kunnat offentliggöra sina planer offentligt. Deras utseende kommer inte att vara utan kontroverser, dock med tanke på deras senaste hit, presenterar Girls Like You Cardi B, som skulle vara en naturlig passform för en gästplats vid Super Bowl, om hon inte var en såkallig supporter av Kaepernick .

Begärt förra året om hon någonsin skulle ta scenen på Super Bowl, sa artisten att hon skulle vägra tills “de anställer Colin Kaepernick tillbaka”.Vid MTV Video Music Awards i fjol kom hon ut starkt till stöd för den tidigare quarterbacken. “Colin Kaepernick, så länge du knäböjer med oss, kommer vi att stå för dig, älskling.”

Att lägga till ytterligare komplikationer i föreställningen är missnöje många musikfans, särskilt i Atlanta där spelet kommer att hållas, har uttryckt över hur stadens rika musikaliska arv ignoreras. Jason Kirk (@JasonKirkSBN) En kort lista över musiker mer passande för Atlantas Super Bowl än Maroon 5 pic.twitter.com/TF8oTEkADaSeptember 19, 2018

“Spelet kommer att spelas i Atlanta, den svarta storstaden i Amerika, en drivkraft bakom modern popmusik och hemliga legender som OutKast, Usher, Ludacris, TIoch nuvarande supergrupp Migos, skrev Jesse Washington of the Undefeated denna vecka.

“Jermaine Dupri ensam har producerat tillräckligt många träffar för att fylla tre halftimes. Native sonen Lil Jon ‘Turn Down For What’ är en idrottsarena klassiker med mer än 800 miljoner YouTube-visningar, “Ludacris själv publicerade runt den tiden som Maroon 5 rykten uppstod.

Nike svarade inte på en begäran om deras avsikt att lufta Kaepernick fläckar under Super Bowl, men potentialen för att generera ytterligare buzz runt varumärket på reklamens största skede kan visa sig oemotståndligt. Huruvida andra märken kommer att följa med att försöka utnyttja den politiska avdelningen i landet över denna fråga och så många andra återstår att se.Att bara annonsera med NFL kan ses av vissa som stöd för en sida eller en annan expert säger.

“All godkännande är stöd för NFL och den kulturella roll som Super Bowl spelar i samhället”, Jonathan Mildenhall of Konsultföretaget TwentyFirstCenturyBrand berättade för Wall Street Journal nyligen i en titel med titeln Bara annonsering under Super Bowl kan verka politisk för varumärken. “Det brukade vara stolt mitt i Amerika. Nu har den en uppdelad berättelse. ”

” Jag tror att vi är i ett inbördeskrig i kulturen just nu. Vi är röda kontra blåa, säger Wenneker, även om han inte förväntar sig att många märken kommer att luta sig in i kontroversen i år. “Jag tror inte att vi kommer att se en hel del preachyannonser från varumärken som knyter till vad som händer där ute i världen.Jag tror att det vi kan se är saker som gör att folk vill skratta igen. ”

Jag ser inte att det här är dags för det uttalandet, säger Wenneker. “Jag kan ha fel. Jag tycker att människor är så drenka i politik 24 timmar om dygnet och fotboll behöver bara vara fotboll. “