Tennistabussens vision: Fed Cup-finaler helst i april. Prag har också en chans

“Jag önskar att vi kunde ta din modell och utvidga den till andra länder. Du är otroligt framgångsrik för en tio miljon nation, du har topp 10 spelare, världens toppdubblar, ”berömde Haggerty. “Och om jag tittar på hur många tjeckiska sneakers som går upp, kommer du att vara stark under många år.

Det betyder mer grattis, men frågan är hur omständigheterna kommer att se ut.

< p> Det var Haggerty som drev igenom Davis Cup-förändringarna, som den tjeckiska chefen Kaderka och de flesta av spelarna talar med bitterhet. De är för radikala, säger de. Respekterar traditionen. Bryta essensen.Här är Haggertys prioriteringar.

“Strategin är klar, åtta World Group-lag räcker helt enkelt inte”, sade han i Prag. ”Vi skulle vilja expandera till 16, men det är också en fråga om spelarnas kalender och åtaganden; känsligt tema. Vi samarbetar med WTA. Vi vill ha dialog. Det bästa för kvinnotennis.

De konkreta åtgärderna som ska vidtas är: ”Det finns en chans att Fed Cup kommer att rankas igen, det skulle vara en viktig sak. Vi vill samla in pengar. Ett annat alternativ skulle vara att fira (eller sörja) mycket förr. Den första omgången skulle fortsätta spelas i februari, men den andra omgången i april skulle förvandlas till en final.Och om kvinnorna har haft liknande förändringar över tid, finns det ett tips för platsen.

“Prag är vackert”, säger Haggerty. ”Du har en arena för 15 000 människor som fortfarande är krossade. Stämningen är fantastisk, staden vacker och bekväm för besökare, ekonomiskt tillgänglig. Allt är möjligt. Prag kan mycket väl vara en mycket bra lösning. ”