Torino låg grund för stab i Europa tack vare Joe Hart och Rooster

Senare frågade en italiensk journalist Hart om han tyckte att Torino kunde kvalificera sig för Europa. Men tolken ställde frågan mer vagt och frågade helt enkelt om han trodde att Granata kunde ha en stark årstid. “Naturligtvis,” kom svaret. “Vi tror starkt på vad vi gör här.”

Kanske skulle Hart ha svarat lika noggrant, även med att veta hela sammanhanget i frågan. Eller kanske förstod han helt vad han blev tillfrågad, med hjälp av den begränsade italienare som han har lärt sig hittills.Men säkert hade några andra personer kommit fram till att Torino såg en topp fem-match, eftersom de arbetade för en 0-0-rubbning hemma till Empoli två dagar senare. Joe Hart hjälper Torino att vinna över Roma som Francesco Totti får 250: e Serie Ett mål Läs mer

Hart gjorde allt som krävdes av honom i den matchen, blockerar ett nära skott från Vincent Laurini och tog en boll av tårna Manuel Pucciarelli när den senare var ren genom på mål. Detsamma kunde inte sägas för sina lagkamrater på framsidan, som knappt skapade en enda chans på 90 minuter.

En annan ojämn stalemate följde i Torino nästa match, vid nyligen främjad Pescara.Hart hade efter sin debutskytt i Bergamo nu hållit två rena lakan i två matcher – en stark insats när man ansåg att Torino sålde sina bästa två centrala försvarare och högerbacken Bruno Peres under sommaren – men hade ändå inte smakade seger i Serie A. Read more: hu-bonusz.com – online sportfogadás

Han kunde ha blivit ursäktad vid denna tidpunkt för att undra vilken sorts säsong han hade anmält sig till. Hart hade bekände vid samma inledande presskonferens att han inte visste mycket om Torinos trupp innan han gick med. När han pressade på att namnge en lagkamrat vars tekniska färdigheter hade stått ut under sina första dagars träning med klubben, ställde han upp frågan – och berömde Torinos rumsarbetare istället. Om han insåg det eller inte, dock hade Hart arbetat med en ofullständig trupp.Vid den tidpunkten som han kom på rätt sätt med Torino, efter den internationella intervallet i september, hade hans nya lag förlorat sin viktigaste spelare till skada. I två matcher före Harts ankomst hade Andrea Belotti scoret fyra gånger. Han missade också ett par straff, men först efter att ha segrat dem båda. Torino gick bara knappt förlorad 3-2 i Milano på San Siro och slog sedan Bologna 5-1 hemma.

En gammaldags No9 fångad i en 22-årig kropp, Belotti verkade bara vara förbättra i detta, det mest produktiva året av sin karriär.Han gjorde sin debut för Azzurri – nu coachad av sin tidigare klubbchef Giampiero Ventura – under augusti vänliga mot Frankrike, och kunde ha spelat i VM-kvalet mot Israel om han inte hade gått ner med en spänd lår.

Belotti gjorde sin avkastning från bänken under loppet med Pescara. Att få honom tillbaka till början av söndagens möte med romer var viktigt. Även vid full styrka skulle det ha sett ut som en skrämmande fixtur. Torino hade inte slagen Giallorossi hemma sedan oktober 1990.

Antagandet var att Hart skulle få sina händer fulla. Roma hade gjort 13 mål i fem matcher, medan Torinos okända försvar hade undergrävts ytterligare av skador.Den 21-årige akademikandidaten Antonio Barreca var inställd på att göra hans andra någonsin till vänster.

Det var Barreca som spelade Edin Dzeko onside i den fjärde minuten, vilket förpliktade Hart att stiga ut kraftigt och slå en studsande boll av tåget till hans tidigare Manchester City-lagkamrat. För ögonblick senare fick Radja Nainggolan utrymme för att raketa ett skott precis vid kanten av D. För Torino såg det ut att en lång dag var i framtid. Facebook Twitter Pinterest Joe Hart försvarar ett försök av sin tidigare lagkamrat Edin Dzeko. Foto: www.sk-bonus.com

Och sedan gick Belotti och gjorde i andra änden. Han hade lagt ett pass till Iago Falqué på kanten av lådan i den åttonde minuten, för att bara se hans lagkamrats ansträngning sparade.Men när bollen kom in från Joel Obi till vänster, reste sig Belotti för att dumma en rubrik bortom Wojciech Szczesny på baksidan.

Anfallaren vände och sprintade bort, höll upp framför hans ansikte med handflatan öppen och fingrar splayed för att imitera en tuppar kam. Som barn skulle Belotti ofta spendera tid på sin mosters fjäderfägård, men hans varumärkesfirande startade verkligen livet som en nick till hans bästa vän, Juri Gallo – vars efternamn översätts som “Rooster”. Numera är Belotti själv smeknamnet “Il Gallo”. Han fortsatte att mobbla romerska försvarare och testa Falqué för att slå in posten i 14: e minuten.Szczesny var tvungen att reagera skarpt för att hålla ut Belottis närmaste skott som halvtid när han hade gjort detsamma för att motverka Dzeko för vad som kunde ha varit romas bästa chans.

Kort efter intervallet, Belotti tjänade sin sida straff – hans fot klippt av hans tidigare lagkamrat Bruno Peres. Den här gången fick han Falqué att ta det och begrava sitt skott i det nedre högra hörnet. Roma svarade snabbt och vann seg själv en spot-kick. Francesco Totti, som kommer att bli 40 på tisdag, konverterade till 250: e målet för sin serie A-karriär. Men det skulle inte bli någon återkommande. I stället, under 65-talet, satte Belotti ännu en gång Falqué in och rullade en kort fyrkantig boll i sin väg på kanten av området.Spaniens skott tog en grym avböjning av Federico Fazios start och seglade över Szczesny på en bana som lämnade målvakten utan chans.

Spelet slutade 3-1, med Harts största bidrag under den sista halvtimmen att vara det gula kortet som han samlade för tidsförtunning. Det är inte en kritik, utan tvärtom. Roma, trots att man ägde nästan 70% av besittningen, kämpade för att skapa tydliga chanser precis för att Hart var i full befattning av sitt område och sina försvarare. Det är tidiga dagar men en sådan försäkring bak , i kombination med Belottis hänsynslöshet uppe, lever säkert bra för alla europeiska förhoppningar.Anfallaren har gjort en gång för varje 56 minuter som han har spenderat på planen den här säsongen i Serie A.

På heltid beskrev Torino s manager Sinisa Mihajlovic sina spelare som “11 tjurar”. Kanske hade något också gått vilse i översättning här också. Torino hade jobbat och vann som ett lag men ändå kunde ingen tvivla på att en Rooster var stjärnan av showen. Talpunkter

Resultat: Torino 3-1 Roma, Genua 1-1 Pescara, Inter 1 -1 Bologna, Sassuolo 1-0 Udinese, Lazio 2-0 Empoli, Fiorentina 0-0 Milano, Palermo 0-1 Juventus, Napoli 2-0 Chievo.PosTeamPGDPts1Juventus68152Napoli69143Inter Milan62114Roma66105Lazio63106AC Milan61107Chievo61108Bologna6-2109Sassuolo6-2910Torino64811Genoa52812Fiorentina51813Udinese6-3714Pescara6-1615Sampdoria5-2616Palermo6-4517Cagliari5- 4418Empoli6-6419Atalanta5-5320Crotone5-81