Hon kom backstage från O2-arenan

Hon kom backstage från O2-arenan, där hon värmde upp före en eventuell fjärde match och såg tillståndet i den spännande matchen Siniak – Kenin. Om hon var tvungen att gå till domstolen skulle hon hellre ha en fjärdedel snarare än att ge efter för amerikanerna. Hon skulle göra allt för att inte avsluta bollen på sin sida. Hon skulle ha ätit honom. På något sätt skulle hon ha slagit matchen, ”sa hennes tränare David Kotyza, som hade träffat henne som en rastlös förskola i Slavia-området i Pilsen och också hjälpt henne i slutet av sin karriär.

, som för närvarande viktigast överraskningar bakom den skadade Karolina Pliskova och den sjuka Petra Kvitova, stod hennes historia ut från den sista veckan.Hon började turneringen med en imponerande vändning i matchen med USA: s Sofia Kenin. Hennes tankar virvlade i huvudet före, under och efter henne. Hon försökte desperat att tämja de rusande känslorna. Hon sade på torsdag vid en bankett på en båt på floden Vltava med glittrande ögon att hon skulle hamna med landslaget.

Hon hade redan sett till att hon hade på sig flaggtröjan NAPOSLED, sexton år efter premiären. Och hon beslutade att dela sitt beslut med sina vänner och supportrar. Vissa trodde att hon hade lagt sig själv under ännu större psykologiskt tryck.För henne är det emellertid mycket viktigt att vara i harmoni med publiken, så…

“Publiken visste vad det handlade om, och i svåra stunder kunde de stödja det ännu mer,” förklarade Kotyza. “Om hon var tyst, skulle de inte veta vad hon hade att göra med.”

Min farbror talar om Fed Cup med entusiasm och respekt: ​​”Jag hade alltid gåshud – på bänken och på domstolen.”

Även om kapten Petr Pála logiskt sett huvudsakligen satsade på singeln ess Kvitova, Pliskova och Lucie Safarova, så hittade hon sin position i laget och blev en användbar personlighet i den gyllene eran.

incisionsdukar. Hon matchade 2-2 i singlar förra året i Strasbourg och bestämde sig sedan för att dubblera igen med Pliskova.

I en lagtävling upplevde hon en glädje som inte finns på WTA Tour-evenemang.Tillhör de spelare de tävlar med på kretsen. Och allmän tillgivenhet. Förra veckan, medan de tränade på gymmet, slapp främlingar på hennes axel. ”De sa att de var stolta över mig. Jag får meddelanden från fans som jag inte alls känner, vilket jag beklagar, men det är trevligt att de önskar mig. Skönhet, ”sade hon.

Hon tyckte sedan om den åskande ovationen, sjöng sitt namn och jublade för det ogynnsamma tillståndet på den utsålda O2-arenan. Hon blev svävad av eufori, och samtidigt blev hon rädd av scenskräck.

Hon har nyligen lärt sig att hantera ökningen av känslor bättre. Hon slappnade av lite genom att avklassificera planer vid banketten.Ändå kunde hon inte somna natten fredag ​​till lördag. ”Jag gjorde bara tre kast, bara sådana rullar. Det grumlade i mitt huvud att spela åtminstone lite bra match. Inga taktiska analyser. “Jag pratade med henne som ett fan som kom för att träffa henne,” sa tränaren. ”Vi pratade om orsakerna till att människor gillar det. Varför de gillar att titta på henne. Att de inte bryr sig så mycket om sin ranking och hur de träffar. Att de bryr sig mer om energin de släpper ut. På hennes militans. Att de gillar dem som ett krigartat djur, med alla möjliga känslor. ”

Farbror medgav att konversationen var mjuk. Men hon förstod meddelandena.Att slå in i en kamp med all passion och lust, men inte överväldigad av raseriet av ogynnsam evolution, är en jävla svår kombination. Det är riktigt, hon grät vid öppningsmången, men det fanns ingen förlamande. Hon rasade inte efter en förlorad uppsättning. Med achilovka i förfall, med vilken man måste genomgå operation, sprintade hon för livet. När amerikanen i den tredje uppsättningen sjönk från 2: 5 till 4: 5 fick hon inte panik. Hon var på nätet. Den lilla stora kvinnan dödade modigt volley. Med en glädje i total glädje tryckte hon armarna mot taket. Hon tackade publiken: ”Jag blev hedrad. Jag kommer att sakna dig. ”Den berörda Kotyza slet. På morgonen fick hon en fruktansvärd smärta.På eftermiddagen bad hon att Siniak skulle komma. Samtidigt skummades adrenalin i hennes blod igen. Om det är nödvändigt, kan det tvättas igen.